top of page

Genoa is host van het Wereldkampioenschap Rolstoeldansen 2023

Bijgewerkt op: 1 dag geleden

Genua organiseert Para Dance Sport Wereldkampioenschappen 2023.

De wedstrijd vindt plaats van 24 tot 26 november en markeert de terugkeer van het evenement naar Italië na acht jaar


Genua, Italië organiseert de Wereldkampioenschappen Paradanssport 2023 van 24 tot 26 november, zo maakte World Para Dance Sport maandag (24 april) bekend.


Meer dan 200 atleten uit vijf continenten zullen deelnemen aan het driedaagse evenement dat zal plaatsvinden in het RDS Stadium Genova.


Dit wordt de tweede keer dat de Wereldkampioenschappen in Italië worden gehouden na Rome 2015. De laatste editie van de Para Dance Sport Worlds vond plaats in Bonn, Duitsland in 2019.


Genua is de hoofdstad van de regio Ligurië in het noordwesten van Italië en is geselecteerd als Europese Sporthoofdstad 2024. Het ontvangt belangrijke investeringen om sportfaciliteiten en middelen te herstructureren om de economie van het sporttoerisme te stimuleren.


De stad zou gastheer zijn van de Europese kampioenschappen van 2020, die uiteindelijk werden afgelast vanwege de COVID-19-pandemie, en een jaar later werd voor het eerst een internationaal World Para Dance Sport-evenement gehouden, met de Genua 2021 World Cup.


"We kunnen niet blijer zijn dat de Wereldkampioenschappen na acht jaar terugkeren naar Italië en voor de eerste keer naar Genua," zei Camila Rodrigues, World Para Dance Sport Manager. "Dit is een stad met een grote passie voor Para dans en veel atleten konden het uit de eerste hand ervaren toen Genua twee jaar geleden gastheer was van het WK. Ik kijk ernaar uit om atleten uit alle continenten weer te zien ontmoeten in november om onze mooie sport te vieren en de wereld te verbazen.”


Bij de aankondiging zei Franca Tonelli, voorzitter van het Local Organizing Committee (LOC) van Genoa 2023:


“In het prachtige landschap van de stad Genua, de volgende Europese Sporthoofdstad 2024, hebben we de eer en het voorrecht om het 2023 Para Dance Sport Wereldkampioenschap te mogen organiseren. Een grote dank gaat ook uit naar de institutionele steun van de gemeente Genua en de regio Ligurië en de technische ondersteuning van de Italiaanse danssportfederatie en het Italiaanse Paralympische Comité. We kunnen niet wachten om alle atleten van over de hele wereld een werkelijk uitzonderlijke wedstrijd aan te bieden.”


Laura Lunetta, voorzitter van de Italiaanse danssportfederatie (FIDS), sprak ook haar enthousiasme uit over de terugkeer van de Wereldkampioenschappen naar haar land:


“Als voorzitter van de Italiaanse danssportfederatie ben ik trots en verheugd om het Wereldkampioenschap paradanssport te organiseren in Italië en in het bijzonder in de stad Genua, die, gezien haar grote toewijding aan sport, de volgende Europese sporthoofdstad zal worden. 2024. Al in 2015 had FIDS de eer om dit evenement van het hoogste internationale niveau in Rome te organiseren. Vandaag, net als toen, kijken we ernaar uit om alle atleten van de Para Dance-wereld te verwelkomen. Ik wil World Para Dance Sport bedanken voor het vertrouwen in Italië om dit prestigieuze evenement voor de tweede keer te organiseren.”


Luca Pancalli, voorzitter van het Nationaal Paralympisch Comité van Italië (NPC Italië), zei:


“Elk internationaal parasportevenement heeft de kracht om onze wereld onder de aandacht te brengen en daarom kijken we ernaar uit om de Paradance Sport Wereldkampioenschappen te organiseren in de prachtige stad Genua, die volgend jaar de Europese hoofdstad van de sport zal zijn. Naast de technische aspecten hopen we vooral de mogelijkheid om zoveel mogelijk mensen erbij te betrekken, in de zekerheid dat de prestaties van onze atleten, samen met hun artistieke en expressieve talenten en sportieve vaardigheden, het zaad zullen kunnen laten ontkiemen van passie voor paradans”.

5 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

תגובות


bottom of page