top of page

Bijscholing G-dans voor lesgevers

Op zondag 16 juni organiseert Danssport Vlaanderen in Sint-Katelijne-Waver hun jaarlijkse bijscholing voor lesgevers G-dans.


Bijscholing G-dans 2019

Doelgroep:

Deze bijscholing is voor lesgevers G-dans en lesgever rolstoeldans. De bijscholing wordt ook opengesteld voor (mid-gevorderde) rolstoeldansers die geen les geven, op voorwaarde dat ze voldoende ervaring hebben.Workshops:

1) Koppeldans voor mensen met een mentale beperking

Jan van den Hout & Mieke Peters (voormiddag)

De workshop zal in het teken staan van koppeldansen met het buddysysteem. Dansen die aan bod zullen komen zijn: Weense Wals, Tango, Discofox en Paso Doble. Er zal zowel praktische uitleg als theoretische onderbouwing gebracht worden.


2) Beweging/dans/expressie bij mensen met een mentale beperking

Hanne Poullet (namiddag)

Tijdens deze workshop ga je zelf dansen, springen, lopen, rollen, zwaaien, vallen en weer op staan. We ontdekken in welke bochten we ons lichaam kunnen bewegen en wanneer de zwaartekracht ons te pakken krijgt. We gaan op drakenjacht met als wapen onze fantasie. We dagen onszelf uit, spelen met links en rechts en raken onze oriëntatie kwijt. Al dansend gaan we op zoek naar handvaten voor het opzetten van dans en expressie activiteiten bij mensen met een beperking. Verschillende leeftijden en doelgroepen (autisme, licht – diep verstandelijke beperking, …) komen aan bod, met telkens een interactieve oefening. Op het einde gaan jullie zelf aan de slag en maak je een korte dansoefening voor een bepaalde doelgroep.  

Kledij die je best draagt tijdens deze workshop: gemakkelijke kledij waar je je goed in voelt en waar je gemakkelijk mee kunt bewegen. We zullen o.a ook over de grond rollen. Kleedjes of rokjes zijn dus niet echt aan te raden.  

Deze workshop is onder leiding van Hanne Poullet: zij werkt in vzw De Klaproos, een voorziening voor volwassenen met een verstandelijk en/of fysieke beperking en geeft danslessen aan mensen met een beperking op 3 verschillende locaties.


3) Rolstoeldans: Ballroom & Latin

Jef Boudewijns en Leona Pellens (namiddag)

Jef Boudewijns en Leona Pellens, bestuursleden van de Belgische Rolstoeldansfederatie en docenten van de VTS Initiator Rolstoeldans opleiding, zullen de standaard combi techniek brengen met Langzame Walz. Daarnaast zullen ze de Latin duo armbewegingen brengen met onder meer de Paso Doble en uitbreiding naar de andere latindansen.


4) Rolstoeldans: Streetdance

Raf Van Puymbroeck (namiddag)

Raf Van Puymbroeck, docent in meerdere VTS dansopleidingen en van Thomas More Hogeschool, zal basisbegrippen en basistechnieken voor rolstoeldans aanreiken. Hij zal binnen de stijl streetdance 1 ‘combi’ aanleren (1 persoon staat recht, de andere zit), en 1 ‘duo’ combinatie (beide personen dansen in een rolstoel).


Opgelet: je dient voor deze workshops je eigen rolstoel te voorzien.


Locatie:

Sporthal Bruultjeshoek (Sporthal & Danszaal) Wavervelden 14 2861 Sint-Katelijne-Waver

When creating your posts you can:


Deelnameprijs:

VTS-gediplomeerd als Initiator rolstoeldans en aangesloten als lesgever: gratis

Niet-gediplomeerd (als Initiator rolstoeldans), maar wel aangesloten als lesgever: 5€

Niet-gediplomeerd én niet aangesloten (als lesgever): 25€

Inschrijvingen dienen betaald te worden op het rekeningnummer van Danssport Vlaanderen BE43 0682 4067 3801 (BIC: GKCCBEBB) met vermelding: ‘voornaam + naam + inschrijving bijscholing G-dans' ten laatste voor vrijdag 9 juni.


Inschrijven:

22 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page