top of page

Bonn 2019 - World Para Dance Sport Championships

Tijdens het weekend van 29 november tot en met 1 december vond in Bonn, Duitsland het wereldkampioenschap rolstoeldansen plaats. Team België werd vertegenwoordigd door 7 dansers en 1 teamleader.

Bonn organiseerde voor de eerste maal een Para Dance wedstrijd, maar doordat het de thuishaven is van het International Paralympic Committee was het wel een geschikte keuze voor dit wereldkampioenschap.

In totaal namen er 26 landen deel aan dit event, met 225 atleten die tegen elkaar streden in 21 events!

De dansers die België vertegenwoordigden op dit WK waren Elien Bervoets, Sofie Cox, Silke Jansen, Linda Küll, Marcel Smet, Rosi Van Dorpe en Jean-Claude Van Dorpe. Zij werden bijgestaan door teamleader Rudi Jansen tijdens dit kampioenschap. De dansers kwamen aan bod in maar liefst 7 reeksen!Alle Belgische dansers schitterden op de dansvloer in hun reeksen, de ene met veel deelnemers, de andere met heel veel!

Sofie Cox wist de wedstrijd goed te starten door op de eerste dag een finaleplaats te bemachtigen in de Women’s single class 2:

Ik ben heel tevreden over mijn resultaten! Het was een sterk deelnemers veld en de finale ging er hard aan toe. Een 6e plaats op een WK, daar kon ik vooraf alleen maar van dromen!

De eerste wedstrijddag was het al meteen een drukke dag voor de Belgische delegatie want zowel Elien Bervoets & Sofie Cox namen deel aan de Women's Single Class 2, Silke Jansen & Rosi Van Dorpe kwamen aan bod in Women's Single Class 1 en Rosi & Jean-Claude Van Dorpe waren al aan de beurt in de combi freestyle class 1.


Zaterdag was een wat rustigere dag! Eerst kwamen Rosi & Jean-Claude aan bod in de Combi Standaard class 1 en in de laatste reeks van de dag, Women's Single Class 1, waren zowel Silke Janssen als Rosi Van Dorpe op de dansvloer te zien. Silke nam voor de eerste keer deel aan een WK:

Ik was best wel zenuwachtig, want een wereldkampioenschap is toch wat anders dan een gewone wedstrijd. Daarnaast dans ik ook nog niet zo lang solo en dus was dit mijn eerste grote wedstrijd, reden genoeg voor zenuwen dus! Gelukkig was mijn familie erbij om mij te steunen, dat heeft geholpen. Voor de rest ben ik tevreden over mijn eerste WK, mijn doelen zijn bereikt!

Zondag 1 december 209 was de laatse wedstrijddag en tijdens deze dag kwamen de Belgen weer aan bod, zowel in de single als in de duo. In deze laatste reeks namen Marcel Smet & Linda Küll deel, meer bepaald in de Duo Standard Class 2:

Het lijkt wel of ze ons altijd op de proef willen stellen, zegt Linda! Tijdens elke grote wedstrijd dansen wij pas op de laatste dag! Het was een zeer sterk en groot deelnemersveld, nooit eerder stondem we met zoveel paren aan de start. Jammer genoeg behaalden we de volgende ronde niet, maar alles lag dicht op elkaar dus nu maar trainen om daar volgende keer wel te geraken!

Daarnaast kwamen ook Sofie Cox en Elien Bervoets nogmaals de vloer op tijdens de Women’s Single Freestyle Class 2. Elien Bervoets aan het woord:

Aanvankelijk was ik een beetje teleurgesteld na het horen van de resultaten, ik had gehoopt om een hoger punt te scoren, maar achteraf gezien ben ik er, ten opzichte van het EK vorig jaar, toch weer op vooruit gegaan. De Choreografie was ook nog zeer nieuw, ik ben deze 4 weken geleden pas beginnen maken, dus we geven hem nog wat tijd en kijken wat deze choreo in de toekomst nog gaat doen! Dus uiteindelijk toch tevreden met mijn vooruitgang!

Hieronder alle resultaten van de Belgen op een rijtje:

Elien Bervoets

Women's Single Class 2 - 20e plaats

Women's Single Freestyle Class 2 - 17e plaats (18.703)

Sofie Cox

Women's Single Class 2 - 6e plaats

Women's Single Freestyle Class 2 - 7e plaats (21.250)

Silke Jansen

Women's Single Class 1 - 16e plaats

Women's Single Freestyle Class 1 - 15e plaats (14.351)

Linda Küll & Marcel Smet

Duo Standard Class 2 - 17e plaats

Rosi Van Dorpe Women's Single Class 1 - 13e plaats

Women's Single Freestyle Class 1 - 10e plaats (15.863)

Rosi Van Dorpe & Jean-Claude Van Dorpe

Combi Standard Class 1 - 14e plaats

Combi Freestyle Class 1 - 16e plaats (15.770)


De volledige resultaten en de verslagen van de wedstrijd kunnen jullie vinden op de website van World Para Dance Sport


Hieronder nog enkele foto's van het event!
103 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page